Balans i livet

Omväxling förnöjer brukar det heta och det stämmer definitivt för mig. Nu när det är sommar så har jag ändrat träningsvanor. Vilar under vardagar och tränar på helgerna. Jag har åter upptagit ett intresse som tog stor del av mitt liv för några år sedan. Löpning.

Nu under sommaren så är det bland det mest underbara man kan sysselsätta sig med. Man behöver inte värma upp så mycket för det är ganska bra temperatur. Luften är varm så det gör inte ont att andas som det kan göra med riktigt kall luft. Man får chans att se de gröna åkrarna och ängarna. Öppna landskap är bra för själen. Känna olika sommardofter. Har förkärlek för kaprifol och jasmin. Oftast har jag tur som får se något djur. Senast ett rådjur och en vacker räv. Ingen skabb tack och lov.

För att försöka bättra mina resultat så har jag läst en del om löpning. Mitt mål nu är att försöka förbättra mitt så kallade löpsteg. Men det är ju så jobbigt! Kanske får bli intervallträning. Pust!

Jag har förstått att det snart är augusti så jag försöker att fästa blicken framåt några månader, för att vintern inte ska överrumpla mig, som den alltid gör. Jag har aldrig tävlat utan jag löper för att jag tycker att det är kul. Har varit med på Tjejmilen och Hässelbyloppet tidigare och kommer så vara i år om det inte dyker upp någon skada som det tråkigt nog alltid finns risk för. Men det tror jag inte kommer ske. Mina knän är bra. Peppar, peppar.

Förr så hade jag alltid sällskap av min egen sammansatta musik. Numera är det endast min kära Suunto klocka eftersom jag har blivit rädd om mina öron. Efter en tids vana, emellertid, så har jag lärt känna min egen puls.  Vet ungefär hur det känns när pulsen är 130 eller 175. Träning ger färdighet eller om det var tvärtom…

 

Ha en bra kväll!

Anna

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *