Historia

Historia är ett väldigt intressant ämne som kan beröra mig mycket. Minns inte vad boken hette, men jag tror att det var en läkare som var författare. Det var så länge sedan jag läste den. Den så kallade sensmoralen var följande. Här och nu, i detta ögonblick, är skapat av både dåtid och framtid. Upplevelser, intryck påverkar mycket för olika vägar i framtiden. Ibland kan man inte välja.

Politisk historia är också intressant. Jag tror att agerandet under andra världskriget har påverkat politiken ganska mycket i Sverige. Var det rätt att låta nazisterna passera obehindrat genom Sverige? Den regeringen som då var vid styret har förmodligen haft ett dåligt samvete att hantera i efterkrigstiden som kanske varar det än idag?

Jag har varit doktorand en gång i tiden. Den största nyttan av den tiden är kritiskt tänkande. Att alltid kritiskt granska det man läser. Tex att läsa en historiebok kräver kritiskt tänkande. Jag försöker att granska mig själv så gott det går. Inte lätt alla gånger, men jag gör så gott jag kan. Det är inte lätt att vara kvinna alla gånger.

Återvänder till historia. Sverige har väldigt intressant historia. Spännande historia. Nästan som att läsa som sagor. På landet där jag är uppvuxen finns mycket intressant historia. Professor Gösta Persson har skrivit mycket om bygden. Det finns en del historiska monument bevarade. Jag fångade denna milstolpe för några veckor sedan. Istället för vägskyltar så använde man sig av milstolpar. Passade bra inför tjejmilen tyckte jag.

Det var några tankar för dagen. Må så gott!

Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *