Husk

Idag er det stor feiring i hele Norge. Tenker på Norge idag. Gratulerer med dagen. Prøver å skrive noen rader på norsk. Jeg husker når jeg kom til Norge. Det blev flere goe år sammen med jentene på Kråkerøy i Fredrikstad.

Jeg husker når jeg startet jobben min den 15 mai og var med på feiring allerede den 17 mai i Oslo. Jeg husker all den norsk jeg hørte. Det var en tøff tid å lære så mye norsk veldig rask. Jeg var, på en måte, invandrer. Jeg prøvde å huske all den norsk jeg var oppvoxt med. Brødrene Dal. Feksnes. Det var en travel tid å lære så mye. Jeg var skikkelig imponert av att alle kunde førstå svensk. Og jeg var genert over att jeg ikke kunde førstå norsk. Jeg skjønte att jeg hade mye å lære.

Nå har jeg bodd i Sverige i noen år. Idag er jeg ikke helt sikker på hvis det var riktig å dra tilbake til Sverige. Jeg husker att jeg var mer norsk æn svensk når jeg var tilbake til Sverige. Det har tagit flere år og bli svensk igen. Kanske kan jeg si att jeg er svorsk idag. For meg så er 17 mai en hveldig høgtidlig dag. Kommer nokk alltid til og hvere det.

Nå, idag, så er jeg hos foreldrene mine. Har nettop lest avisen og det er en stor reportage om en norsk jente som har bodd i Sverige mange år.

Igen, gratulerer med dagen.

 

Hilsen fra Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *