Jambo, habari gani?

Land- och sjöväder rapporten visade sig vara riktig. Det regnar ganska kraftigt idag. Söndagar är bra. Jag fick lära mig i Norge att man ska ägna söndagen till återhämtning av ny kraft och energi. Bra vana. Vilar vanligtvis som bäst i skuggan av trädet nedan på fotot. Jag försöker att hålla min hjärna aktiv genom att följa nyhetsutvecklingen i världen. Det sker hela tiden någonting. Den största positiva nyheten är att det går bra för Sverige. Sedan 2011 ser man en kraftig utveckling av svensk export. En trend som verkar hålla i sig. Det som oroar mig är att sittande regering inte stramar åt i statskassan utan höjer pensionen. Med en växande medellivslängd så är det inte ett hållbart resonemang. Ansvar måste tas för de offentliga finanserna.

Nästa år är det val i USA. Obama kan inte bli omvald utan det kommer att bli en ny amerikansk president. Han är för närvarande i Kenya, mer än så rapporterar inte media. Det är sunt tycker jag att det måste bli ett skifte efter 8 år. Balans.

Under veckan har det varit en historisk återblick av omvandlingen av det forna Sovjetunionen med Gorbatjovs införande av Glasnost. McDonald´s öppnade i Moskva.

Här på landet har jag observerat att det har blivit politik av biodling. Professor Gösta Persson som har varit dominerande på bygden har blivit konkurrensutsatt.

Det är bra med det lilla livet. Det är trivsamt. Men det är sorgligt att se att landsbygden blir alltmer åsidosatt till fördel för storstadsbefolkningen. Det finns dock en stark vilja att bevara en levande landsbygd genom olika arrangemang som anordnas. Jag känner dessvärre en viss oro över att min busslinje snart kommer att försvinna.

Det var några tankar för dagen. Skulle verkligen vilja skriva på engelska.

Ha en bra söndag!

Anna

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *