Måndag kväll och några reflektioner

Det var en ganska fin helg kan man säga. Varmt. Fortfarande mycket grönska. Blommor. Små saker som förgyller vardagen. Jag följer ju med så gott jag kan när det gäller nyheter. Vet inte varför men jag tycker om att veta vad som händer. Igår så höll några av Sveriges partier sommartal. Det är minst sagt rörigt inom svensk inrikespolitik. Så vitt jag vet så är det åtta partier som man kan rösta på. Det hade varit enklare med det traditionell vänster och högerpolitik. Definitivt. Mer pedagogiskt och tydligare för oss väljare.

Jag känner mig lite manad att skriva ikväll för jag känner en viss oro. Det är en stor slapphet inom svensk politik. Den största frågan är arbetslöshet. Det är mycket raljerande och ingen saklig och seriös debatt. Eftersom det inte finns någon opposition så känner jag att jag måste skriva några rader. Den sittande regeringen borde egentligen visa på kvartalsrapporter för att visa hur det går för svensk ekonomi. Det som ger grund för god sjukvård, skola och övrig omsorg. Inga siffror nämns om arbetslöshet. Inga konkreta, realistiska arbetsmarknadsåtgärder. Jag känner oro inför framtiden.

Igår så var jag vid hembygdsgården. Vi åt goda våfflor och jag köpte några fågelholkar och honung. Det är intressant med fågelholkar. Vad jag minns så är det mer eller mindre som en helt egen biologisk vetenskap. Holkarna får inte vara för nära varandra för att inte inkräkta på revir. Ska de målas eller inte? Ska man kunna öppna för att ta ut fågelbona på våren eller gör fåglarna det själva? Det var länge sedan jag såg på fåglar. Den vitryggiga hackspetten ska visst trivas i skogarna där mina föräldrar bor, om än mycket sällsynt.

Vid kaffebordet så pratade vi lite om hur bra det vore med sänkta arbetsgivaravgifter. Jag förstår inte. Det är så självklart för mig. Om det är hög arbetslöshet så varför underlättar man inte för företag att kunna anställa? Det här verkar vara en ekvation som når tredje graden, minst. Alldeles för komplicerad och olöslig för mig. Så är i alla fall situationen på landsbygden. Sverige skulle kunna vara självförsörjande om arbetsmarknads politiken ändrade riktning. Jag hoppas fortfarande på en levande landsbygd! Och gärna en lösning på ekvationen.

Honung finns nu att få tag på. Jag har säkrat höst och vinter för kommande te kvällar.

Anna

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *