SISU

Jag skrev ingenting igår för jag har en lättare muskelinflammation i en vad som upptog all min tid. Nu är den under kontroll och jag behandlar med Voltaren® och Tigerbalsam®. Kanahobben och Ingemarbacken gör sig påmind. Idag blir det stretchövningar och så får jag känna hur det känns i morgon.

När jag gick i högstadiet i Heby hände mig någonting som jag aldrig har glömt. Det kom ett brev till mig adresserat till skolan. Det var från en pojke som på något sätt hade hittat mig. Han gick i en skola i Värmland och, om jag inte minns fel, så ville han träffa mig i Ingemarbacken i Tärnaby för att åka skidor och bjuda mig på fika. Han ville studera för att så småningom bli diplomat.

Den här historien har på något sätt hjälpt mig genom mitt liv. Jag har haft den glömd under många år, men så nu när jag var i Tärnaby i Ingemarbacken förra helgen så gjorde den sig påmind. Minns att han var ursprungligen från Finland. Vi sågs aldrig förresten, men jag tror vi talades vid på telefon. Det är ju 30 år sedan.

Så, det är ju snart dags för finnkampen (www.finnkampen.se), så vad passar väl bättre än att baka finska pinnar?

Ha en bra lördag!

Anna

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *