RUT og ROT

Hei!

Fredag kveld. Det blir bare kos i helga. Skaldyr. Vet ikke hvorfer men jeg har tenkt mye på Norge i de siste dagene. Kanskje fordi jeg snakker litt Norsk innemellom. Jeg er også litt spent på hvis jeg klarer til å få till ett inlegg på norsk. Det er ju en tid siden jeg var i Norge. Nåvel.

Det er ju valg i Sverige om noen uker og det er mye prat om RUT og ROT. Disse to tingen er ekonomiske avdrag som det er lov til å gøre for stedehjelp og byggehjelp i Sverige. Jeg liker språk veldig mye og når jeg var i Norge så prøvde jeg å lere så mye norsk som mulig. Det var veldig tufft i starten. Fødelse data, for exempel, er ju omvent i Norge. Husker jeg var ganske trøtt om kveldene av att lære så mye. Den største seiern var når jeg ikke trengte å lese oversettelse på norsk TV. Då var jeg veldig førnøjd. Et av orden jeg lerte var ROT. Det betyr på en måte “støkigt” på svensk. Man må ordne opp i tingen. Tror jeg. Når jeg begynte å bruke dette ord så fikk jeg høre att det var veldig god norsk. Men svenskene er ju veldig lette å lure, ikke sant 😉 . Så når jeg ser ROT i førekjellige kampanje infor valget så tenker jeg stadig vekk på norsk.

Har altid varit veldig intressert å lære språk. Ord som faktisk er like på mange sprak. Nå etter att ha lært litt norsk så har jeg mye lettere å førstå dansk. Litt rart.

Klem og mye kos fra anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *