Sunday is Funday?

Hej igen! Att ha ett gott humör är en av livets stora utmaningar. Kanske framförallt i Sverige där man inte får vara för glad. När jag ibland får möta livets motgångar försöker jag att möta dem med humor. Ett gott skratt förlänger livet är en devis som alla nog har hört talas om.

Jag har ju gjort en del resor själv eftersom jag har tyckt att vara ensam inte får hindra mig. Eftersom jag har haft svårt att finna något resesällskap så har jag rest med mig själv. Jag har mött många människor som har levt under mycket svåra förhållanden. Det har berört mig väldigt starkt. Men det som har fått mig att ändå se gott om livet är att mitt i denna misär så har det funnits glädje. Trots hårt arbete, fattigdom, handikapp etc så har där funnits en genuin livsglädje. Man accepterar sin vardag och försöker att göra det bästa av den.

Igår hade jag semester. Jag badade. Känslan att stå där på bryggan för att dyka och veta att det snart kommer att bli kallt är något av en skräckblandad förtjusning. Ska man känna på vattnet innan eller ska man dyka? Frihet.

Moster bjöd på kräftor igår. Det fick mig att minnas när hon hade mött sin man och hon introducerade hela familjen till Florida med Fort Lauderdale. Minns Disney World och Sea World. Fotot nedan är från Sea World, eller om det är från någonstans i Key West. Minns att hennes man hade en snabb BMW i garaget som hon var tvungen att köra ibland för att hålla den igång. Det räckte med att andas på gaspedalen. Han hade importerat en Volvo som han körde oss med för att visa Florida. För att få oss att känna oss riktigt välkomna så spelade han svensk musik på kassettband för oss medan vi åkte runt i Florida.

Kräftor påminner mig även om New Orleans där jag fick följa med på en kongress en gång i tiden. Cajun är inte fel. Men igår var det svenska kräftor. Signalkräftor tror jag.

Idag ska jag jobba lite med min bok. Som ni kanske förstår så har jag haft lite som jag måste bearbeta. Min bok har hjälpt mig mycket. Ska även ta mamma till hembygdsgården idag. De har söndagsfika med försäljning av diverse hantverk.

Fotot ovan är från promenad igår. Någon som vet vad blomman heter?

Ha en bra söndag!

Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *