Tidlös söndag morgon

Det är ganska tidig morgon. Det är stilla. Gillar söndagar. En oplanerad dag. Ganska, åtminstone. Träning finns med på dagens aktiviteter.

Ägnade gårdagen ganska mycket till jul dekorationer. Jeg har nesten slutt på Kongerøkelse, trenger påfyll. Det är en särskild blandning som jag bara sett i Norge som man använder vid jul. Det doftar härligt. Det är mysigt med jul. Det behövs i mörka, kalla vinter Skandinavien. Det Skandinaviska klimatet är ju speciellt. Särskilt vid arktiska breddgrader.

Jag är uppvuxen i en politiskt verksam familj. Man ska påverka sitt samhälle (kommun) och ta ansvar. Är ju storasyster och det innebär också ett ansvar. Syster yster, kanske. Minns tiden då Adelsohn och Palme debatterade. Det är annorlunda idag. För lite fokus på de verkliga frågorna. Svenskt näringsliv som genererar arbetstillfällen.

Jag tillhör den generationen som är uppvuxen med “fem myror är fler än fyra elefanter”. Även “jorden är platt som en pannkaka”. Det påverkar nog mer än man tror vad man växer upp med för TV. Jag tyckte väldigt mycket om sagor när jag växte upp, särskilt bröderna Grimm, John Bauer och Elsa Beskow, för att nämna några.

 

Med all önskan om en fin söndag,

Anna

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *