Västerbotten

Idag har det verkligen varit en nostalgisk dag. Jag har varit så spänd på att återigen få se slalombackarna i Tärnaby. Kanske framförallt få blicka ut över Gäutajaure (se fotot ovan) och se Ryfjället. Eftersom jag har varit mycket i Tärnaby när jag växte upp så har jag givetvis följt Ingemar Stenmarks utförsåkning. Jag åkte slalom för första gången i Hemavan och jag blev väldigt konfunderad eftersom jag inte förstod hur jag skulle göra. Ingemar Stenmark hade ju så kallade “pinnar” som hjälpte honom nedför. Där jag skulle åka fanns inte någonting.

Det var ganska många år sedan jag var i Tärnaby, ja, man kan ju säga att det var på 1900-talet. Nu har Anja Pärson varit mycket tongivande och inspirerar många blivande skidåkare. Det finns skidgymnasium/akademi här och jag fick lära mig att idag är det ungefär 100 studenter så det blir spännande att se vem som blir nästa Anja eller Ingemar.

Dagen har varit en stor inspiration för mitt skrivande. Jag har hört dialekt och historier. Det har fått mig att tänka på Mikael Niemis böcker för den som saknar sommarläsning.

Anna

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *